Dansend door het leven

headerImage

Oriëntaalse dans: de wereld van Aïcha

Aïcha ademt dans

Oriental dancing

Aïcha schrijdt zelfs als ze niet danst. De ranke, goedlachse jonge vrouw heeft een natuurlijke gratie om 'U' tegen te zeggen. En, ze is innemend, gedreven en vooral: ze ademt dans.


Aïcha: 'Mijn passie voor dansen is mij meegegeven met de moedermelk. Mijn ouders hebben mij als kind altijd gestimuleerd om te dansen. Klassiek ballet, jazzdans, hedendaagse dans, ik volgde het allemaal. Als tiener gaf ik al turnlessen. Ik was toen al zeer gefascineerd door enerzijds het functioneren van het menselijk lichaam en anderzijds groepsdynamiek en didactiek.'

Andalusië: een bad in de Oriëntaalse Cultuur

Aïcha studeerde Germaanse Talen. In Leuven wordt haar aandacht op een prachtige nazomerdag getrokken door een affiche. 

'Bij het zien van die affiche werd ik aangestoken met een vuur dat sedertdien nooit meer doofde. Het was een heel bijzonder gevoel omdat ik diep van binnen toen al wist dat mijn zoektocht moest leiden naar deze – toen nog heel onbekende – dansvorm.' 

Voor het eerst stapt Aïcha een buikdansschool binnen. Voor een proefles. 

'Die proefles voelde als ‘thuiskomen’. Ik kende de muziek niet en toch was het alsof ik er al een heel leven op gedanst had. De lerares was zo verrast om te horen dat ik nog nooit gebuikdanst had, dat ik mij prompt mocht inschrijven voor zowel de beginners om de basis onder de knie te krijgen als de gevorderden om meer moeilijke dansbewegingen aan te leren.'

Tijdens haar post-graduaat in Granada, ging Aïcha op zoek naar dé geschikte dansschool. In Andalusië - waar de bevolking bijzonder trots is op z'n Arabische roots -  ging ze in de leer van 'Samira de Granada.' Een schot in de roos, bleek dit. Er was een echte klik en de opleiding tot professionele buikdanseres werd met vakkennis en heel veel enthousiasme begeleid. 

Oriental dancing

Haar eigen dansschool: Oriental Dancing

Oriental dancing

Terug in België was er weinig aanbod om verder te ontwikkelen. Workshops in Londen, Parijs en Berlijn  - maar vooral heel veel zelfstudie - brachten Aïcha tot een onvergelijkbaar niveau. Haar hart gaf haar in het dansvirus door te geven. 
Intussen begeleidt de danseres met vuur, passie en veel warmte heel veel vrouwen in haar eigen dansschool. Hard werken is het. De uurtjes die gespendeerd worden aan voorbereiding en administratie telt de danseres niet. Perfectionistisch als ze is, bereidt de lerares alles tot in de puntjes voor. 

En de dansschool groeit. De succes-formule? Passie en vuur, vakkennis, perfectionisme en een warme persoonlijkheid. En de dansschool van Aïcha is een warme thuis voor jong én oud.

Eens zelf buikdans proberen? Surf naar www.oriental-dancing.be

Naar de volgende blogpost? Klik hier: fundraising door Cyclo4cancer